Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

KOVZ bij de 3-daagse van Drenthe

Geschreven door Olaf op .

Met de 3-daagse van Drenthe heeft HOC'93 een geslaagd evenement neergezet met nieuwe en interessante kaarten; waarbij ook enkele KOVZ'ers een podiumplek wisten te behalen.

Met de 3-daagse van Limburg van het weekend ervoor nog in de benen verplaatste een groep KOVZ'ers zich donderdag 22 of vrijdag 23 augustus naar het noorden van Nederland om daar aan de 3-daagse van Drenthe deel te nemen, georganiseerd door HOC'93. Het was een prima georganiseerd evenement waar we in de toekomst graag nog eens voor terug komen.
Op de donderdag voorafgaand was er al een training op de kaart van Veldhuizen, maar op vrijdagmiddag begon de 3-daagse op de bekende kaart van de Kale Duinen. Met het warme weer erbij niet altijd even makkelijk. Klik hier voor foto's van de eerste dag.
Op zaterdagochtend werd de etappe georganiseerd op een nieuwe kaart bij Diever: Berkenheuvel. Deze wedstrijd zou voor de elitegroepen (Lieke, Olaf, Yannick en Frank) ook gelijk een WRE-event zijn. Klik hier voor de foto's van dag 2, hier voor de sprintfoto's en natuurlijk de kaart:

Klik op de kaart voor een vergroting

Na zaterdag volgde zondag op de aangrenzende kaart Dieverzand de derde etappe van de 3-daagse met aansluitend de prijsuitreiking. Foto's van de derde dag zijn hier te vinden en de prijsuitreiking is hier vastgelegd. Op het podium verschenen Naomi (1e D-10), Sverre (1e, H-14), Lisse (1e, D-12), Adrie (2e, H55), Monica (2e, D60) en Mike (2e, H65). Proficiat allen!!

Van de 3-daagse is door RTV Drenthe ook een tv-item gemaakt, welke is uitgezonden op de regionale zender. Klik hier om de uitzending terug te kijken: het O-feest begint op 04:00.