Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

WOC 2013

Geschreven door A3 op .

Als KOVZers kunnen we trots zijn op onze Belgische leden, onder leiding van coach Dirk Goosens presteren de Belgen geweldig op het Wereld Kampioenschap in Finland.

Pieter kwam bij de LD kwalificatie net een plaatsje te kort voor de A-finale, hij strandde op een ondankbare maar prima 16e plaats in zijn heat. Eenzelfde lot was broer Tomas bij de Sprint kwalificatie toebedeeld, erg zuur, weten dat een A-finale er dik in zat maar dan door een onverklaarbare fout de boot net missen. Pieter en Yannick wisten zich met een 13e en 3e plaats knap te plaatsen voor de A-finale. Zenuwen hadden de sterk gecoachte lopers blijkbaar niet. Eerst werkte Pieter een uitstekende wedstrijd af op een kaart die veel technischer was dan de kwalificatie kaart met een prachtige 35e plaats als eindresultaat even later gevolgd door Yannick die koel bleef en naar een ongelofelijk goede 12e plaats liep!

En het Belgische feestje werd compleet gemaakt door Miep Miep Miek Fabre, ze wist zich´s ochtends te kwalificeren voor de A-finale en liep in een ijzersterke race naar een uitstekende 29e plaats.

Hopelijk worden we morgen weer verrast met mooie prestaties tijdens de Middle Distance. Meer info op woc2013.fi of kijk live mee!