Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Een mooie wedstrijddag op de Einderheide

Geschreven door Monica op .

Er was een prachtige zondag voorspeld: zon en 20 graden. Maar zo zag het er ’s morgens vroeg, toen alles werd opgebouwd en voorbereid, niet naar uit: een koud windje, loodgrijze lucht en ….. regen.

Gelukkig, voordat de eerste lopers van start gingen, brak er een flauw zonnetje door dat allengs krachtiger werd. En tegen de tijd dat iedereen uit het bos was, was het een echte lente-dag met volop zon en temperaturen boven de 20 graden. Het terras van onze gastheer en gastvrouw Struisvogelboerderij Heierhof zat vol tevreden, zonaanbiddende lopers. Jorran en Hans waren verleid om de baanlegging op Einderheide voor hun rekening te nemen. En dat deden ze met verve! Als doorgewinterde o-lopers weten ze wel wat een uitdagende baanlegging is. Maar om het ook in de praktijk te brengen…… ?

struisvogelFoto: Larissa Rand

Wat ons betreft zijn ze met lof geslaagd en hopen wij dat we ze vanaf nu tot het corps baanleggers mogen rekenen! Met de wijze raad van Peter in het achterhoofd en gebruik makend van alles wat het terrein te bieden had - kuilen, kuiltjes, dijkjes, inlopertjes, cultuurgrenzen en veel donkergroen - wisten ze de talrijke lopers mooie routes voor te schotelen. Wij hoorden niets dan tevreden geluiden. Zelfs de mudsweattraillopers, die hun grenzen ook wel eens wilden verleggen, waren tevreden. Zij stortten zich na een grondige instructie van Peter en Jan-Gerard in de bossen en wisten er moe maar voldaan ook weer uit terug te keren. Een dikke merci aan de baanleggers Jorran en Hans, aan duizendpoot Peter die al voor dag en dauw (06.30 uur) alles opbouwde, en aan de 25 paar helpende handen die de 235 lopers een strak georganiseerde en geoliede wedstrijddag hebben voorgeschoteld! De uitslag vind u hier.

Onze volgende training is op 23 april en onze volgende wedstrijd is op 21 mei, een stadsOL in Hulst. Details volgen!