Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Heroïsche interland op Klein Schietveld

Geschreven door Monica op .

Zondag 21 februari trad een zwaar gemotiveerde NOLB delegatie aan voor de jaarlijkse Interland, dit keer op het Klein Schietveld in Maria ter Heide, net over de grens bij Zundert. Zundert? Nou dat weten de Interlandgangers intussen wel.

De voortekenen waren niet goed. De Duitse delegatie zou niet komen. Bleef over om te bestrijden de veel talrijker – en naar later zou blijken: ook sterkere – delegaties van VVO, FRSO, LNPCCO France en EOC, de Engelsen. De weergoden waren ons niet goed gezind. Het toch al zware terrein – wit, middelgroen maar ook halfopen terrein met kanjers van graspollen - was door de hevige regenval op vele plaatsen veranderd in een drassige bedoening. We waren gewaarschuwd door de voorlopers: kom niet op de tankbanen, want dan schiet je tot halverwege je dijen in het water (en voor Naomi: tot je middel!). De baanlegging was uitdagend te noemen. Wat er uit die natte boel te halen viel, had hij er ook uitgehaald. Of beter: ingelegd. Merci Dirk Goossens! De ambiance was weer heerlijk Belgisch: een grote beetje morsige maar vooral droge sporthal met voldoende wc's en douches voor dik 400 man/vrouw, heerlijke broodjes/soep/koffie en cake, en natuurlijk bier, véél bier. Merci TROL!

Vele KOVZ'ers waren geselecteerd door bondscoach Gerrit en mochten de gelederen versterken. Vanuit alle hoeken kwamen de overige NOLB-gangers: het zuiden (geen kunst, het was bijna een thuiswedstrijd), het midden en het noorden van het land. Zelfs vanuit Noorwegen werd een NOLB'er ingevlogen, Henrik Eijsink, die ook meteen voor onze hoogste score zorgde. Bravo Henrik! Het heeft niet mogen baten. Moe gestreden, nat, modderig maar vooral voldaan moesten wij aanhoren dat we als 5e en dus laatste waren geklasseerd. Slechts één heuglijk feitje: dit keer eens niet de Engelsen, maar onze Vlaamse vrienden van VVO die met de eer gingen strijken. Bravo VVO!

Klik hier voor de scoreverdeling van de interland.