Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Mooie 2e etappe Sylvester in Ossendrecht

Geschreven door Monica op .

Zondag 27 december was het onze beurt om dag 2 van de Sylvester-reeks te organiseren. Al maanden werd er achter de schermen hard gewerkt om deze editie weer tot een succes te brengen.

In deze maanden werd er onder andere: toestemming geregeld voor het gebied, een CC-lokatie werd geregeld voor 450+ man (Gerard), de kaarttekenaar werd aan het werk gezet, een baanlegger ging het veld in en achter de computer (Gerard), er werden lintjes opgehangen (A3), de controleur ging aan het werk (Wannes), er werden voorbereidingen getroffen (Peter), kaarten werden geprint (Peter, Fons en Mike). Méér dan 450 deelnemers konden wij verwachten, da's niet mis. Het werden er 476 en dan hebben de kleintjes van de kinder OL nog niet eens meegerekend.

Het begon al 'the day before': vroeg op 2e kerstdag ging Peter Bleyens materiaal ophalen, linten en wegwijzers uithangen en posten en balisen klaarleggen. Vervolgens kwamen de postenzetters om 13.30 uur hun ding doen. Speciale dank hierbij aan Charles van Aarle, geen KOVZ lid, toch enorm geholpen door de verre posten voor zijn rekening te nemen en aan Annie en Edje, die een dubbele portie op hun schouders namen omdat het al donker begon te worden en er nog vele posten het bos in moesten.
Vervolgens de wedstrijddag, zondag 27 december: Maar liefst 30 vrijwilligers waren in touw om alles voor te bereiden, in goede banen te leiden en ook weer af te bouwen. Postzetters kwamen van heinde en verre om voor dag en dauw het veld in te gaan. Speciale dank aan twee niet-KOVZ'ers die ons uit de brand hielpen: Wannes Hendrickx en Björn Vaneste. Ook de startopbouwers onder deskundige leiding van TROL-man Erik van Dyck (Erik bedankt!) gingen het nog schemerende bos in. En zo ging het de hele dag door, alle helpers op post, helpers die helemaal geen lid zijn van KOVZ en toch de handen lieten wapperen (Harry van Ideke, bedankt!) en helpers die dubbele diensten maakten om de boel toch maar draaiende te houden. Tot de postenophalers het bos uit kwamen strompelen toen het alweer bijna donker was. Een hele lange dag dus.

Maar we kijken terug op een mooie dag. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes, een post die niet stond waar hij moest staan en de elites letterlijk het bos in stuurden, sorry mannen, en de kaart voor SE die wel erg chaotisch gedrukt was waardoor het een waar puzzelwerk – en dus bepaald niet easy - was om uit te zoeken welke nou je volgende post was, excuses lopers. Het mag natuurlijk niet gebeuren op een dag als deze, maar fouten maken is menselijk. En het heeft de O-pret niet gedrukt als we de reacties mogen geloven. Vele orienteerders keerden moe maar voldaan huiswaarts.

Een dikke merci aan helpers en lopers die deze dag tot een succes maakten.