Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

34e Klompen OL: eindelijk weer eens een KOVZ winnaar!

Geschreven door Monica op .

Zondag 18 oktober 2015 organiseerde de KOVZ haar jaarlijkse Klompen OL. Ooit begonnen in 1982 in de Bestse en Sonse bossen op initiatief van Ger Heeskens, was dit alweer de 34e editie. Masja en Steven trokken de kar en zij kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

De Klompen OL is een traditie. Deelnemers van het eerste uur verschijnen nu, 34 jaar later, nog steeds aan de start: Christa en Dirk Zwikker, Jos Houben, Jos Bijlemans, Gilberte Marien en Henri van den Berk. Hulde aan deze trouwe bezoekers!

oostappen1

In de aanloop een zeer regenachtige en koude week, maar op de dag zelf was het een rustig herfstdag, nauwelijks wind, redelijke temperatuur en alleen op het einde een miezertje. Plaats van handeling was de Oostappenseheide nabij Asten. CC in de ridderzaal van Vakantiepark Prinsenmeer. Een aardig deelnemersveld, 159 lopers. Een kleine maar venijnige kaart, met veel klein reliëf, verwarring stichtende paadjes en bos variërend van beloopbaar tot bijna niet om door te komen. En een uitdagende baanlegging, blijkt wel uit de vele complimenten die Masja en Steven mochten ontvangen.

oostappen1

Met op het einde van de dag toch nog de vlag uit voor KOVZ: Heleen Schenk 1e bij de D21!