Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

KOVZ'ers scoren goed in Zweden, Pieter kampioen

Geschreven door Olaf op .

Pieter Hendrickx is vandaag met het winnen van de sprintfinale in Zweden wereldkampioen in de H35 klasse. Roland liep naar een verdiende 28e plaats in de H40 finale!

De WMOC is alweer bezig, met het sprintonderdeel als eerste. Dit jaar doen KOVZ-leden Pieter en Roland mee bij dit grote en belangrijke evenement welke dit jaar in Zweden wordt georganiseerd. Voor Pieter was de deelname pas in een later stadium bekend, waar hij zich eerst nog gericht had op de WOC, om daar namens Belgie mee te doen in de sprint en de estafette. Toen de Belgische selectie zonder Pieter naar de WOC zou gaan, was een deelname aan de WMOC en daarmee een hoge verwachting snel gerealiseerd. Roland had de WMOC al lange tijd op het programma staan, zeker nadat hij de vorige editie in Brazilie niet had kunnen lopen.

De kwalificatie verliep voor beide heren naar verwachting, Pieter 4e en Roland 13e en daarmee beiden ruim binnen de marge om aan de A-finale deel te kunnen nemen. Ondanks de 50 seconden die Pieter gisteren aan achterstand had op Petteri Muukkonen wist hij vandaag een hele nette prestatie neer te zetten en kwam hij zelfs met 26 seconden voorsprong voor dezeflde Petteri als eerste over de finish! Een hele nette prestatie waarmee wij Pieter dan ook zeker willen feliciteren. Voor Roland bleek de winnaar in zijn kwalificatie, Nick Barrable, toch nog flink wat in reserve te hebben waarmee hij met een 28e plaats tevreden kon zijn met zijn resultaat in de finale voor de H40.

image

De WMOC is nog niet voorbij, 29 en 30 juli volgen de kwalificaties voor de long distance en de finale zal op 1 augustus worden gelopen. We zijn benieuwd naar de resultaten van de heren. Voor meer informatie zie de website van de WMOC.

Vergeet ook niet de WOC, welke vanaf vrijdag 31 juli zal beginnen. Dit jaar wordt er gelopen in Schotland en zijn er een aantal KOVZ'ers actief: Lieke, Olaf doen mee aan het sprintonderdeel namens Nederland en Jeremy (sprint), Yannick (sprint, long, estafette) doen mee namens Belgie. We wensen allen veel succes en voor meer informatie zie de website van de WOC.