Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Midwinterrun 2015

Geschreven door Olaf op .

De Midwinterrun was dit jaar de wedstrijd voor KOVZ'ers Jan-Gerard van der Toorn en Patrick de Bruycker als team 'Dutch Adventure Team': de 58 kilometer lange oriëntatiechallenge op de Veluwe werd door hen gewonnen!

Al vaker heeft Jan-Gerard deelgenomen aan dit soort oriëntatiechallenges, eind 2014 heeft hij zelfs een KOVZ-training gecombineerd met elementen uit dit soort wedstrijden. Gezien de opkomst en de reacties was dat geen misser. Maar wat is dat nou precies, zo'n oriëntatiechallenge/run? Jan-Gerard schreef hier zelf al eens over:

"Wat is een Oriëntatie Run? Niet een gewone oriënteringsloop. Gaat het niet om de tijd? Dat wel. Gaat het niet om het vinden van de juiste punten? Dat ook. Maar daarnaast ook om bijzondere technieken om op de kaart de juiste punten te bepalen, soms keuzes maken in welke volgorde de punten te bezoeken, juist interpreteren van cryptische omschrijvingen, valkuilen doorzien, bijzondere kaarten gebruiken, uithoudingsvermogen, inlevingsvermogen in de makers om ze dóór te hebben, tactiek, en enthousiasme om het zo lang vol te houden ondanks onvermijdelijke tegenslagen."

Dit jaar begon al met de Woudlopersrun, daarna volgde al snel de Midwinterrun waar met Patrick een prima teamgenoot werd gevonden. Samen zouden ze de 58 kilometer in 9 uur, 44 minuten en een beetje afronden en daarmee alle teams achter hun laten. In de einduitslag welteverstaan, want wat je doet moet je ook goed doen; binnen de tijd ook. Lees hier het verslag van deze dag! Gefeliciteerd heren!