Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

7x Goud tijdens het NK Sprint in ‘s Hertogenbosch

Geschreven door Roland op .

Tijdens het NK Sprint werden er mooie prestaties geleverd door de KOVZ'ers. OLifant organiseerde op een nieuwe kaart het NK in de binnenstad van 's Hertogenbosch. Met twintig man/vrouw was de KOVZ aanwezig en de helft hiervan ging met een medaille weer huiswaarts.

En het was vooral de kleur goud die blonk, want maar liefst 7 gouden medailles werden er behaald! De familie van Opstal was, zoals wel vaker, de grootverdiener met 4 gouden medailles. Naomi, Tobias, Elly en A3 behaalden de overwinning in hun categorie. Ook Mike en Monica keerden huiswaarts met een gouden medaille, hun vaste concurrenten Dirk en Christa Zwikker wisten zij achter zich te houden.

Roland behaalde zijn eerste Nederlandse titel (H40), nadat hij er vorig jaar al een aantal keer heel dicht bij was geweest. Masja en Jan-Gerard behaalden allebei een 2de plaats. Masja kwam slechts zes seconden te kort voor de overwinning bij D45. Een analyse van haar splittijden laat zien dat ze het direct al bij de eerste post heeft laten liggen. Jan-Gerard liep zijn eerste NK en was meteen goed voor het podium, slechts twintig seconden achter Roland. Voor Hans tenslotte was er een bronzen plak bij H50. Nieuwkomer Ivan behaalde ook een 3de plaats, maar vanwege het geringe aantal deelnemers bij H45 helaas geen medaille voor hem. Maar met zo'n debuut op het NK zijn de verwachtingen voor de toekomst hoog gespannen.