Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

De KOVZ op de DM sprint 2013

Written by Olaf on .

Zaterdag 13 april vond in Berlijn het Duitse kampioenschap op de sprintafstand plaats; er was ook een KOVZ-delegatie aanwezig.

Al een tijd werd ernaar uitgekeken, het Duitse kampioenschap sprint van 2013. Zaterdag 13 april was het dan zo ver, per trein of auto waren Mike, Monica, Inge, Lieke, Olaf, Frank, Lisse en Leene in Berlijn aangekomen voor de sprint. Daarnaast waren ook Peter Verbeek, Anne Heikoop en Christa en Dirk Zwikker aanwezig.

Het weekend begon al op vrijdagavond op Alexanderplatz waar een sprint was georganiseerd en waar al enkele KOVZers aanwezig waren. Mike en Monica hadden zich ingeschreven; Olaf en Lieke wisten nog een startplek te krijgen via een omslachtige na-inschrijving. Het was een sprint door het winkelend publiek op de Alexanderplatz waar weinig routekeuzes waren.

Klik op de kaart voor een vergroting

De meningen waren bij de finish verdeeld: Mike vond het 'absoluut de moeite niet waard' en Lieke 'vond het heel erg leuk!'. Uiteindelijk wist iedereen een mooie plek te behalen, behalve Olaf: die vergat post 9...

Na de sprint op vrijdag volgde zaterdag het kampioenschap sprint. Frank, Leene en Lisse hadden ondertussen Berlijn ook gevonden en sloten zich aan bij de KOVZ-groep. De kwalificatiesprint vond plaats in het Tiergartenpark, met de start bij de Brandenburger Tor. Als buitenlanders zouden alle KOVZers sowieso al doorgaan naar de B-finale, maar er werd toch in een aantal categoriën flink meegestreden. 

De kaart bleek erg snel, van het meeste groen was na de koude winter nog weinig tot niets te zien. Routekeuzes waren ook hier weer beperkt, hard doorlopen en zo veel mogelijk over de ideale lijn was hier het advies.

Iedereen liep snelle tijden, recordtijden, of tijden uit een ver verleden. In de Elitereeksen bleken de Duitsers sneller te zijn, maar Lisse, Monica en Mike stonden wat betreft de tijden in hun klassen op het podium. Na de eerste kwalificatiesprint volgde na een lange pauze nog een finale, waarbij buitenlanders zoals gezegd de B-finale gingen lopen. De finale vond plaats in dezelfde Tiergarten, alleen was de start een stuk naar het westen verplaatst waarbij de kaart ook in die riching was uitgebreid.

Tussen de sprints zat een ruime tijd en die werd door de meesten benut om uiteraard wat te eten maar ook nog even een kijkje te nemen in Berlijn en te rusten voor de volgende sprint.

De organisatie hier was krap: om half 3 werden de startlijsten bekend gemaakt, met om 3 uur de eerste starts. Met 1700 meter naar de start en een lange pauze tussen beide sprints was dit niet heel handig. Echter wist iedereen op tijd bij de start te zijn en kon ook in de tweede ronde succesvol meegelopen worden.

Na een tevreden afloop zocht iedereen langzaam het nachtleven van Berlijn op. Dat kon niet voor iedereen te laat worden, want op zondag zou er voor Mike, Monica, Lisse, Leene en Frank nog een long distance op het programma staan bij Birkenwerder, ten noorden van Berlijn.