Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Online wedstrijdkalender van Jan-Gerard

Written by Monica on .

Jan-Gerard van der Toorn heeft een online kalender ontwikkeld, die je bijvoorbeeld op je smartphone kan tonen, of gewoon online.

Wil je hem gewoon online bekijken, gebruik dan deze link. Je ziet dan een Google kalender, die je ook in je eigen Google kalender kunt integreren, mocht je die gebruiken.

Maar je kunt deze kalender ook in bijvoorbeeld Outlook of andere kalender applicaties opnemen. Gebruik dan de link http://jgeo.nl/b-ical.php waar gevraagd wordt om een kalender-file in .ical formaat.

Bijvoorbeeld in Outlook 2010: Open het scherm “Calendar”, klik met de rechtermuisknop op “Other Calendars” in de balk links op het scherm, kies voor de optie “Add Calendar”, en dan voor “From Internet”, en vul in: http://jgeo.nl/b-ical.php. Klik op “OK”, en voortaan krijg je automatisch, naast je eigen agenda, ook alle oriëntatiewedstrijden te zien, met een link naar de officiële pagina op de VVO site, met alle wedstrijdinformatie.

Momenteel toont hij alleen nog de Belgische wedstrijden en die van KOVZ (want die staan ook op de VVO site), met daarbij ook herinneringen op de sluitingsdata van inschrijvingen, mocht dat nodig zijn. Aan integratie met de Nederlandse kalender wordt nog gewerkt.

Er staat ook een stukje over op zijn blog, waar je een handleiding kan vinden en alle verbeteringen kan volgen: http://jgeo.nl/o/wedstrijdkalenders-maar-dan-handiger.

En helaas is het met garantie tot aan de deur, want zodra de VVO of de NOLB hun sites aanpassen moet JGeo ook weer dingen aanpassen, en kan tijdelijk de kalender niet werken of niet kloppen.