Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Veel KOVZers bij Interland

Written by A3 on .

Afgelopen weekeinde werd in de bossen bij Chaam de jaarlijkse Interland tussen de NOLB, VVO, FRSO, Engeland, Duitsland en Frankrijk gehouden. Een groot aantal KOVZers wist zich door de Nederlandse selectierondes te vechten en wisten zich door knappe prestaties te plaatsen voor het Nederlandse Team.

De vooruitzichten waren niet rooskleurig met kou en regen/sneeuw, de training op zaterdag gaf al een slecht voorproefje. Ondanks de goede organisatie en het uitdagende kaartje van de Vrachelse heide was het weer slecht, nat en koud maar meestal wel tevreden over de training kwamen de meeste lopers uit het bos na deze voorbereidende training.

De wedstrijddag zelf (zondag 10 maart) begon al niet veel beter, met lichte sneeuwval vertrokken we richting Chaam on langs prachtige besneeuwde landschappen bij de interland te arriveren. Wederom een prima georganiseerde dag, een lekker warme kantine met gezellige mensen achter de bar. Een korte afstand naar de start en de finish binnen zichtafstand, zelfs het weer werkte mee en het was de hele wedstrijd droog. De jeugd van de Nederlandse ploeg was duidelijk herkenbaar aan fraaie oranje shirtjes, prachtig.

Van de vele strijdende KOVZers (Nelly, Monica, Jeremy, Eelco, Roland en Mike) is zeker de prestatie van Nelly Kurt, 7 punten in een sterk D-14 veld het vermelden waard, knap werk Nelly. De hoogste Nederlandse klassering was voor Monica met een fraaie 5e plaats (8 punten). Ook dit jaar was Nederland in de einduitslag weer een maatje te klein, trainen mensen dan komen we er wel.

De KOVZers zetten in totaal maar liefst 27 van de 64 door de NOLB behaalde punten op hun naam. Ook erg sterk werd er gelopen door KOVZers die voor de concurent VVO uitkwamen, Sverre Buytaert wist bij de Heren -14 maarliefst 10 punten te verzamelen terwijl zijn vader Frank zelfs 12 punten voor de VVO binnen haalde, dit was in beide categorieën het maximaal haalbare! Erg knap werk!

Klik hier voor de officieuze uitslag