Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Nieuwe website online!

Written by Olaf en Inge on .

Vorige week stond er al een aankondiging van op de site, maar nu is het zover: de nieuwe website van de KOVZ is online!

Het begon met de 3 daagse ergens eind vorig jaar, hier moest ook een website voor komen. Inge en Olaf zagen het wel zitten voor de 3 daagse een site te maken waarop de nodige informatie werd gepresenteerd en online inschrijven mogelijk was.

Na wat brainstormen en uitzoeken werd besloten de gehele site opnieuw op te bouwen met hierbij een onderdeel voor de 3 daagse. De bestaande site was immers ook geen gangbaar modelletje meer en had zijn structuur verloren zien gaan in de loop der jaren. Vanuit het bestuur werd positief gereageerd en behalve wat gewenste onderdelen kon alles worden opgebouwd naar eigen inzicht.

Na enige twijfel  of de informaticakennis gebruikt moest gaan worden tot het maken van een eigen website met de (tegenwoordig) daarbij horende technische achterkant werd er toch besloten tot het gebruik van een (gratis) pakket voor het bouwen en onderhouden van websites. Als dit niet zou voldoen, kon zelf maken altijd nog.

Al gauw bleken er weinig nadelen aan het pakket te zitten en kon er al snel een eerste versie gepresenteerd worden. Niet alleen moest er een website gemaakt worden, ook moesten teksten geschreven en geüpdatet worden. Hierbij werd nog informatie gevonden die al jaren niet meer via de reguliere site vindbaar was.

De tweede versie werd gepland om online te gaan net voor de ALV, echter werd die verschoven. De verschoven ALV zou te lang duren, dus werd de site alsnog voor eind februari gepland om online te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen dinsdag zijn de bestanden op de nieuwe locatie gezet niet veel meer dan een dag later was de site voor iedereen te bewonderen.

Naast een nieuwe look en structuur is er een deel voor de 3 daagse, kan iedereen van het bestuur nu makkelijker berichten plaatsen, is er een uitgebreidere kalender, werken de formulieren en is er de mogelijkheid tot beheer van materiaal.

Er zullen nog kaartfragmenten verschijnen en alle uitslagen vanaf 1998 zullen nog (netter) geplaatst worden. Indien er nog opmerkingen zijn of als je een leuk idee hebt voor de site, dan kan je deze altijd doorgeven aan het bestuur of aan Olaf en Inge.