Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

Paskeløb 2012

Written by A3 on .

Onder een strak blauwe lucht begon een redelijk aantal KOVZers de afgelopen week aan de Paskeløb op het eiland RØMØ voor de kust van Denemarken.

Er waren zeer uitdagende omlopen beloofd die de eerste 2 dagen hoofdzakelijk door de open duingebieden zouden voeren terwijl de laatste dag grotendeels door de meer beboste gebieden van het eiland zouden voeren. De eerste dag maakten een groot deel van de aanwezige KOVZers de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. In de omloop H21A (er was geen Elite omloop) kwamen de meeste KOVZers uit. Vooral Yanick was sterk op dreef en wist dag 1 af te sluiten met een zeer sterke 2e plaats op de hielen gevolgd door Pieter die op een uitstekende 5e plaats eindigde op ruime afstand volgde Adrie met een 28e plaats in het veld van 45 lopers. Bij de heren 65 wist Mike de eerste dag af te sluiten op een 41e plaats in het sterke veld van 89! lopers. Bij de D21 (ook hier was geen Elite omloop) eindigde Kim de eerste dag op een goede 12e plaats. Zeker in de D60 categorie werd sterk gelopen Monica wist op dag 1 beslag te leggen op een top klassering met haar zeer fraaie 2e plaats!

Dag 2 was qua weer het tegenovergestelde van dag 1, zijn we in Nederland wel wat gewend met omslaand weer, in Denemarken kunnen ze er ook wat van, de eerste dag strak blauwe lucht, dag 2 was somber en grijs, de hele dag geen sprankje zon te zien en de hele dag een druilerig miezerig regentje. De kaart was wat beloofd was, veel duinen waar heerlijk georiënteerd kon worden. Het weer kon niemand deren en de KOVZers liepen alsof ze in hun achtertuin waren. Yanick weer 2e, Pieter 13e en Adrie zeer tevreden op een 25e plaats. Mike verbeterde zich sterk met een 27e plaats en Kim zakte een plaatsje naar de 13 plek in de daguitslag. Monica was niet te houden en snelde door de Deense duinen naar een dagoverwinning, Proficiat monica!

Op dag 3 leek de organisatie alles weer beter in de hand te hebben, een lekker zonnetje stond boven het wedstrijdterrein en beloofde een mooie dag. De start was anders dan we in Nederland en België gewend zijn, er werd volgens het jachtstart principe gewerkt, de eerste loper start als eerste en de overige lopers starten exact met hun de eerste 2 dagen opgelopen achterstand achter de nummer 1. Dit houd dus in dat de eerste loper die in elke categorie over de finish komt ook de winnaar van de 3 daagse is. Persoonlijk vond ik het jammer dat de bosgebieden een stuk minder goed in kaart gebracht waren dan de heide gebieden waar we de eerste 2 dagen liepen. Voor de meeste KOVZers leek dit wel wat problemen op te leveren. Yanick werd deze dag (slechts?) 10e, Pieter 21e en Adrie strande op een 29e plaats. Mike was de enige KOVZer die zich in dit latige gebied wist te verbeteren met een 23e plaats. Kim kreeg helaas DSQ achter haar naam te staan. Ook Monica had in de Deense bossen de nodige problemen, ze kwam met een 17e plaats over de finish.

En de podiumplaatsen voor de KOVZers??

Monica 2e bij de D60A
Yannick 2e bij de H21A