Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

KOVZ succesvol bij NK relay

Written by Monica on .

Zondag 10 juni, onder zomerse, bijna subtropische omstandigheden organiseerde de KOVZ het NK relay op de kaart Zwarte Horst te Luyksgestel.

Na maanden van voorbereiding door Adrie en Elly – verkennen, herverkennen, banen leggen en weer verleggen, accommodatie boeken, kaarten printen, teamindeling maken, dagplanning maken, lintjes hangen, nog eens controleren, posten zetten, etc. en niet te vergeten 'het lijntje met boven' onderhouden voor goed weer, konden zo'n 37 ploegen van start. Ook de Belgen waren sterk vertegenwoordigd, maar zij liepen buiten mededinging, want geen band met Nederland.

Klokslag 10.30 uur stoven de eerste lopers van alle ploegen het bos in, om daar na amper 34 minuten al weer uit te komen: de eerste doorkomst was voor de Belgen (HAMOK), evenals de tweede en derde doorkomst. Maar al snel konden ook de Nederlanders worden afgelost. Het beloofde een spannende strijd te worden, want de tijd tussen de nummers 1 en 2 was maar minimaal. Maar in de derde, beslissende ronde, wisten maar liefst 2 KOVZ teams het eremetaal veilig te stellen! Goud was er voor Roland, Ralph en Garnt. Zij mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Relay noemen. Als tweede en dus zilver kwamen Ivan, Imke en Jan-Gerard aan de meet. En bijna was ook een 3e KOVZ team op het podium beland: Jean-Pierre, Dmytro en Desmond liepen een strakke race, finishten weliswaar als 3e, maar omdat zij niet aan de eisen van eeen NK voldoen, moesten zij de 3e plaats laten schieten en gaan zij als BM de boeken in.

estafette1

estafette2

En als klap op de vuurpijl bleek bij de prijsuitreiking dat KOVZ ook nog eens de Silva Cup had gewonnen!

estafette3