Klompen
Oriëntatie
Vereniging
Zuid

 

KOVZ hofleverancier van Interlandpunten

Written by Monica on .

11 maart was het weer de interland die op de kalender stond, dit jaar in Nederland en vlakbij Oss, op de Herperduin: dit jaarlijkse spektakel met de omringende landen werd dit jaar gewonnen door Vlaanderen.

 Dat Nederland de Interland niet zouden winnen, stond op voorhand vast. Nauwelijks deelname in de jeugdcategorieën, ook bij de senioren hier en daar geen volledige bezetting en natuurlijk ijzersterke tegenstanders. De Engelsen komen altijd met een topteam. De Belgen verdelen hun talenten over 2 'landen'teams - Vlamingen en Walen - en het is altijd maar de vraag wie van die twee het sterkst uit de bus komt. Niet te vergeten de Fransen, ook zij komen tegenwoordig ook op volle oorlogssterkte. Dus ja, dan weet je het wel.

Gelukkig was de pret er niet minder om: de organisatie wist ons een paar mooie nieuwe kaarten voor te schotelen en maakte er rondom de Interlandwedstrijd een heerlijk O-weekendje van.
Over de uitslag valt toch wel wat te zeggen, want KOVZ bleek weer eens hofleverancier van de Interlandpunten te zijn. Bij de dames scoorden de KOVZ-loopsters maar liefst 8 van de 20 punten. En bij de heren? Wat te denken van Adrie die maar liefst 9 punten binnenhaalde, of van Roland die 5 punten voor zijn rekening nam? Over de hele linie wist KOVZ bij de heren 21 punten (van de 33 NOLB punten) bij elkaar te sprokkelen. Met andere woorden: 29 van de 53 NOLB punten kwamen van KOVZ. Voor dit topresultaat willen we jullie graag bedanken!

Hoe komen wij en onze tegenstanders dan aan de punten? Zie ons overzicht (klik op de afbeelding voor een grotere weergave):

interland 2018 uitslag

Klik op de afbeelding voor een grote weergave.